top of page

Criminaliteit op bedrijventerrein Nieuw Overvecht

Criminaliteit op Bedrijventerrein Nieuw Overvecht

BTNO is een fijne plek om te ondernemen. Maar het kan helaas ook een aantrekkelijke plek zijn voor criminelen. Een donkere, afgelegen plek op het bedrijventerrein is bijvoorbeeld geschikt voor een drugsdeal. Een leeg pand kunnen criminelen gebruiken om wapens en drugs in op te slaan, of om een hennepkwekerij of drugslab te starten. En sommige criminelen starten een onderneming op een bedrijventerrein, maar gebruiken die vervolgens om geld wit te wassen.


Wat zijn de gevolgen van criminaliteit voor ondernemers?

Criminaliteit op bedrijventerreinen kan negatieve gevolgen hebben voor ondernemers die wel eerlijk te werk gaan. Oneerlijke concurrentie bijvoorbeeld. Een crimineel die een onderneming start om geld wit te wassen, biedt een dienst of product alleen maar aan om te verbergen waarvoor hij de onderneming echt gebruikt. Hij heeft de inkomsten van dat product of die dienst niet nodig en kan het dan ook goedkoper aanbieden dan andere ondernemers. Criminaliteit kan verder schadelijk zijn voor de reputatie van andere bedrijven in de sector of op het bedrijventerrein. Ook gaat drugsproductie samen met brand- en explosiegevaar, ook voor omliggende bedrijven. En er is een hoger risico op geweld en overlast in en rondom panden die criminelen gebruiken.


Wat kun jij doen?

Ondernemers zijn onmisbaar bij het bestrijden van criminaliteit: samen zien en horen we veel meer! Let op signalen en meld deze altijd, ook als je niet zeker weet of je het goed gezien hebt. We doen altijd onderzoek voordat we actie ondernemen. Jouw melding kan net dat missende puzzelstukje zijn dat we nodig hebben.


Op welke signalen kan ik letten?

 • Bij de onderneming is voornamelijk activiteit in de avond en nacht;

 • Grote delen van een onderneming zijn dichtgeplakt;

 • De onderneming is beveiligd met veel camera’s.

Deze signalen kunnen erop wijzen dat personen hier iets aan het doen zijn waarvan ze willen dat niemand het ziet.

 • De onderneming heeft weinig klanten;

 • De onderneming heeft een vervallen uitstraling.

Deze signalen kunnen erop wijzen dat een onderneming zijn geld met iets anders verdient: er zijn niet genoeg klanten om de onderneming draaiende te houden of de ondernemer doet niet zijn best niet om de onderneming representatief te maken.

 • Bezoekers verlaten het pand met zware tassen;

 • Auto’s stoppen kort, mensen staan erbij stil en wisselen snel iets uit.

Deze signalen kunnen op drugshandel wijzen.


Waar kan ik melden?

 • Bel 0900-8844 voor de politie of wijkagent. Je kunt ook online melden via www.politie.nl.

 • Bel 112 als je iets op dat moment ziet gebeuren en er direct hulp nodig is. Bijvoorbeeld bij een inbraak, diefstal of vechtpartij.  

 • Wil je anoniem melden? Bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl/.

 • Bel 14030 als je overlast ervaart, als er iets kapot is in je straat, of als je vervuiling wilt melden. Je kunt ook online melden via www.utrecht.nl/melding.


OOV 3-luik A5 flyer-Bedrijven_JG
.pdf
Download PDF • 1.20MBComments


bottom of page