top of page

Slim ondernemen naar aardgasvrij

Kostenbesparing, concurrentievoordeel, comfortabele werkplekken of slim omgaan met netcongestie. Je ziet de voordelen van het verduurzamen van uw bedrijf, maar wat is jouw volgende stap? En hoe zit het met aangescherpte wetgeving en subsidies? Kom op 7 september of 21 september naar een van de speciale workshops en ontdek hoe jij kunt profiteren van de vele voordelen die verduurzaming met zich meebrengt.


Meld je aan via deze link!


Waarom nu verduurzamen?

De komende jaren verandert er veel op gebied van energiekosten en wettelijke verplichtingen. Denk aan een stijgende energiebelasting op aardgas en de invoering van kosten voor CO₂-uitstoot. Maar ook een label-A verplichting voor gebouwen in 2030 én het verschuiven van de terugverdientijd van energiebesparende maatregelen van 5 jaar naar 7 jaar in 2025.

De adviseurs van BlueTerra zijn door de gemeente Utrecht ingeschakeld om ondernemers te ondersteunen bij het verduurzamen en aardgasvrij maken van hun bedrijf. Stap 1 is deze informatiebijeenkomst.

Wat gaan we doen?

Tijdens de bijeenkomst krijg je een duidelijk beeld van de noodzaak van verduurzaming, maar ook van welke kansen er liggen voor jouw bedrijf. Praat met ervaren adviseurs van BlueTerra over jouw situatie en handelingsperspectief. Daarnaast krijg je concrete tips voor vervolgstappen.


Wie, wat & waar?

Meld je nu aan voor de bijeenkomst van 7 september op bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn of 21 september op Lage Weide. Beide bijeenkomsten vinden in de middag plaats, tussen 15.00 en 17.30 uur (met aansluitend een borrel).

Deze gratis bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht, Ondernemersloket Nieuw Overvecht en BlueTerra Energy Experts.


Meer lezen?

Op 22 juni 2023 stuurde minister Rob Jetten van Klimaat en Energie een brief aan de kamer over de aanpak netcongestie. Een groot probleem voor veel ondernemers.

Op 11 juli presenteerde Topsector Energie een rapport met verschillende aanpakken voor het verduurzamen van bedrijventerreinen.

Op 5 juni organiseerde de provincie Utrecht een bijeenkomst over energyhubs op bedrijventerreinen en heeft daar een speciale website voor ingericht.
Comments


bottom of page