top of page

In de schijnwerper: Rijchart van Oord

Regelmatig zetten we op deze website een ondernemer van het bedrijventerrein in de spotlight. Dit keer is dat Rijchart van Oord: Vastgoedondernemer, bestuurslid van het Ondernemersloket, deelnemer aan de KVO werkgroep, zijn betrokkenheid bij het terrein is groot, waar komt die drive vandaan?


Hoe lang ben je al ondernemer op het bedrijventerrein?

In 1996 zijn we hier als Suzuki en Citroëndealer gestart in ons eigen pand. Toentertijd heette het nog de Autoboulevard en was voor de dealerbedrijven the place to be. Vanuit heel Nederland kwam hier naar toe om een auto te kopen.Tijdens de jaarlijkse paasshows moesten er dranghekken neergezet worden zoveel mensen kwamen hier naar toe. De dealervereniging was heel actief en organiseerde allerlei activiteiten waar je als individuele ondernemer geen tijd voor had. Dit gaf een swung aan het gebied en maakte het een ontzettend leuke plek om te ondernemen.

Na verloop van tijd trokken echter steeds meer dealers weg naar de randen van de stad direct aan de snelweg. De ondernemers die ervoor in de plaats kwamen hadden minder betrokkenheid met hun directe omgeving en toen zakte het allemaal een beetje in. In 2016 hebben wij onze activiteiten in Nieuw Overvecht gestopt en zijn op andere locaties verder gegaan. Het pand hebben we verbouwd naar drie losse units die we nog altijd verhuren.


Wat doe je nu allemaal voor het bedrijventerrein?

Ik ben lid van de Keurmerk Veilig Ondernemen werkgroep en bestuurslid bij het Ondernemersloket. De KVO werkgroep, bestaande uit ondernemers, politie, brandweer en milieudienst en gemeentedienst, ziet de afgelopen jaren verbetereingen in het terrein. Iedere jaar maken we twee schouws en dan kan je zien dat er stappen gemaakt worden. Wat bijvoorbeeld echt helpt is de slimmelden app van de gemeente. Als je iets ziet, afval, een scheve tegel of een brandgevaarlijke situatie, dan kan je die zelf meteen melden en wordt het opgepakt. De effecten daarvan zien we tijdens de schouw.


Vanuit de tijd dat ik nog op het terrein werkte ken ik nog veel andere ondernemers, maar ik maak ook graag kennis met nieuw gevestigde ondernemers. Ik neem graag de tijd om even langs te lopen. Dat doe ik onder andere samen met Erica Jacobs, die vanuit de gemeente werkzaam in het in Ondernemersloket. We doen de bedrijfsbezoeken om twee redenen: we zijn ambassadeurs van het loket en willen het meer bekendheid geven op het terrein, en ten tweede ben ik nieuwsgierig of ik lijntjes kan leggen naar de gemeente, brandweer, politie, of naar andere ondernemers om zo de samenwerking op het terrein te stimuleren.


Dit terrein is zo divers, wat je maar nodig hebt je kan het hier vinden. Maar daar moet je elkaar wel voor kennen. Dat maakt het werk persoonlijker, leuker en de betrokkenheid met het gebied groter. Ook vanuit het loket proberen we de drempel te verlagen richting gemeente, maar ook voor ondernemers onderling. Door samen met de ondernemers activiteiten te organiseren, zoals bijvoorbeeld de ondernemersmarkt van 17 september bij de snackbar, geven we weer nieuwe energie aan het terrein.


Mijn advies aan alle ondernemers van bedrijventerrein Nieuw Overvecht is dan ook: stap binnen bij je buren! Een goede buur is namelijk meer waard dan een verre vriend!


Fotograaf: Anna van Kooij

Comments


bottom of page