top of page

In de schijnwerper: Justin Willemsen

Maak kennis met de ondernemers van het bedrijventerrein Nieuw Overvecht! Dit keer maken we kennis met het bijzondere familiebedrijf Willemsen Infra. Sinds 2018 gevestigd in de bocht van de Hudsondreef. Willemsen Infra is een rioolspecialist die gebruik maakt van de nieuwste technologie en innovatieve ontwikkelingen bij riolering, sanering en straatwerkzaamheden. Het bedrijf wordt gerund door het gezin Willemsen: vader, moeder, zoon en dochter. We spraken af met vader Hans en zoon Justin.


Geschiedenis

“Midden jaren tachtig ben ik begonnen als stratenmaker en dat is langzaam uitgegroeid tot het bedrijf dat we nu zijn. Sinds 2008 zijn we actief als aannemer bij overheden en bij meer dan twaalf gemeenten aan de slag. We werken aan de binnenriolering, loodgieterswerk, werk aan het hoofdriool, putten en rioolinstallaties.”


Maatwerk en innovatief onderzoek


Willemsen Infra gaat graag op zoek naar slimme oplossingen, vertelt Justin. “We kunnen natuurlijk gewoon aanbieden wat een opdrachtgever aan periodiek onderhoud uitvraagt. Maar vaak is er meer efficiëntie uit te halen, zie ook de video hieronder over ons werk bij een Utrechts gemaal. Een goed voorbeeld is het legen van putten. Dat gebeurt meestal in een vast reiniginspatroon (2 x per jaar). Door met partners verder te kijken en data te analyseren is er een perfecte reinigingscyclus te behalen. Staan er bijvoorbeeld bomen in de buurt die in de herfst bladeren verliezen die de put verstoppen? Of is het een plek waar mensen veel zwerfafval achterlaten? Dit vraagt maatwerk maar zorgt er wel voor dat we onze diensten zo effectief mogelijk kunnen aanbieden. Wat er precies nodig is op een plek en hoe je dat het beste uitvoert maakt dit werk leuk. Daarin onderscheiden wij ons ook van andere aanbieders. We denken graag mee in gerichte en slimme oplossingen. Ook ons wagenpark is helemaal afgestemd op de klussen die we uitvoeren. We stellen dan ook zelf onze bedrijfswagens en voertuigen samen en rijden niet met standaardwagens."

"Wat er precies nodig is op een plek en hoe je dat het beste uitvoert maakt dit werk leuk. Daarin onderscheiden wij ons ook van andere aanbieders. We denken graag mee in gerichte en slimme oplossingen. Ook ons wagenpark is helemaal afgestemd op de klussen die we uitvoeren. We stellen dan ook zelf onze bedrijfswagens en voertuigen samen en rijden niet met standaardwagens.”


Bedrijfscultuur

“We hebben vijfenzestig medewerkers in dienst en huren in waar nodig, van machinisten, tot chauffeurs, grondwerkers en elektriciens. We vinden het belangrijk om de bedrijfscultuur goed te houden en daarin te investeren. Ook in het opleiden van ons personeel, het monitoren en het werken met nieuwe technologieën vraagt wel iets van onze werknemers. Gelukkig kan iedereen tegenwoordig overweg met een mobiele telefoon. De stap naar werken op een ipad is dan zo gemaakt. We doen ook mee met De Beroepentuin en hebben al twee succesverhalen binnen ons bedrijf. Inwerken van nieuwe mensen kost altijd tijd, maar als je graag wilt werken, dan komen we daar wel uit. Wanneer medewerkers vertrekken is dat meestal naar een ander soort baan en niet naar hetzelfde werk bij de concurrent.”


Duurzaamheid en groen

“We hebben ca. zestig voertuigen in ons wagenpark, daarvan zijn er twaalf elektrisch. Ook ons handgereedschap zoals trilplaten zijn al elektrisch. Binnenkort worden er zonnepanelen op het dak gelegd om zelf de benodigde stroom op te wekken, we worden dan zelfvoorzienend.”

“We zijn heel blij met de locatie van ons pand. Het is een rustige hoek van het bedrijventerrein en het is hier heel groen. Iedere ochtend genieten we van de fluitende vogels in de omgeving.


Comments


bottom of page