top of page

Oproep kunstopdracht Arkansasdreef
De eigenaar van het verzamelgebouw aan de Arkansasdreef 20 roept kunstenaars op om een kunstwerk te ontwerpen voor de gevel van dit pand. In samenwerking met DePlaatsmaker en het Ondernemersloket is een oproep uitgeschreven. Huur jij als professioneel kunstenaar, ontwerper of creatieve maker een ruimte bij DePlaatsmaker? En wil jij een nieuw, publiek kunstwerk ontwikkelen voor een locatie op bedrijventerrein Nieuw Overvecht? Lees dan onderaan dit bericht de briefing.Aan de Arkansasdreef op bedrijventerrein Nieuw Overvecht vind je sinds januari 2023 een nieuwe creatieve broedplaats. Op deze locatie biedt DePlaatsmaker ruimte aan zo’n 30 huurders, waaronder keramisten, kunstschilders, tekenaars, muziekproducers, een glas-in-lood-atelier en een dansstudio. Dat hier zoveel creativiteit te vinden is, zou ook van buitenaf gezien moeten worden. Daarom zijn we op zoek naar een uitstraling die past bij een creatief verzamelpand en haar huurders. Met jouw kunstwerk geef je een gezicht aan de kunst- en cultuursector op het bedrijventerrein.


Heb jij al langer de wens om een kunstwerk in de publieke ruimte te realiseren? En prikkelt deze oproep jou tot een briljant plan? Aarzel dan niet om een voorstel in te dienen. De opdracht is nadrukkelijk bedoeld als belangrijke stimulans in de ontwikkeling van jouw beroepspraktijk. Voor de realisatie van het kunstwerk is een budget van €20.000 inclusief BTW beschikbaar en het kunstwerk blijft geplaatst tot minimaal 2033. Voorstellen kunnen ingediend worden vóór 22 september 2024.


Lees er alles over in de online briefing via deze link: https://deplaatsmaker.nl/media/publicaties/Oproep_Kunstopdracht_Arkansasdreef.pdf

Comments


bottom of page