top of page

In de Schijnwerper: Casper Hubers

Op deze website zetten we telkens een andere ondernemer in de schijnwerpers. Dit keer is het de beurt aan Casper Hubers vestigingsmanager van IdVerde Realisatie aan de Texasdreef 6.


Idverde Realisatie is aannemer voor de groene ruimte. Casper vertelt als eerste waar het bedrijf nog meer werkzaam is. Dit is in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en natuurlijk Nederland. Door samenwerking met Idverde Advies en Idverde Bomendienst leveren wij een volledig pakket voor ontwerp, aanleg en onderhoud. Voor klanten zoals overheden, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, zorg- en onderwijsinstellingen en

terreinbeheerders.

Wij hebben jarenlange ervaring met de meest uiteenlopende projecten, van daktuinen tot grote terrein inrichtingswerken. "Wij bieden technische ondersteuning bij de aanleg en het onderhoud van de groene buitenruimte."


“De Nederlandse tak is als hoveniersbedrijf opgericht in 1970-1975 in Maarssenbroek, de jaren daarna doorgegroeid naar een bedrijf dat zich richt op groot groen. Vanwege de groei en het daardoor ontstane ruimtegebrek zijn we in 2008 op deze locatie aan de Texasdreef terechtgekomen. Wij vonden het belangrijk om in deze regio gevestigd te blijven. Dit heeft te maken met de goede ligging ten opzichte van de verschillende snelwegen rondom Utrecht. Wij werken met onze mensen op verschillende locaties in het land, waardoor een centrale plek met goede bereikbaarheid erg belangrijk is. Het is eigenlijk een bedrijventerrein wat erg goed ontsloten is (tussen de A27 en de A2). "Naast deze locatie hebben we ook een dependance in Almere.”


"Idverde is een bekende naam in de groensector. Met ruim 500 medewerkers werken wij vanuit een twintigtal locaties. Sinds eind 2018 zijn wij onderdeel van de internationale Idverde groep. Als landelijke partij heeft Idverde ervaring met de meest uiteenlopende projecten, van daktuinen tot grote terrein inrichtingswerken. Een kwart van ons werk is tegenwoordig in de aanleg van ‘groene’ daktuinen. Dit wordt met vergroening van de verschillende stadsgebieden en bedrijventerrein steeds belangrijker. Groene daken zijn belangrijk als oplossing voor stedelijke uitdagingen als ruimtegebrek, wateroverlast en andere klimaatvraagstukken."


"Wij geven gemeenten advies op het gebied van klimaatadaptieve maatregelen. Door bijvoorbeeld meer groen te plaatsen en door advies met behulp van hittestresskaarten. Door te vergroenen op de vaak versteende pleinen zoals schoolpleinen, zorg je voor een vermindering van de opwarming van de omgeving waardoor er een prettiger ontstaat. Het combineren van gras met steen zorgt ervoor dat regenwater beter weg kan stromen tijdens hevige buien.""Een voorbeeld dichtbij huis en hier op het bedrijventerrein is het onderhoud, beheer en onderhoud van bedrijfstuinen. Zoals hier om de hoek de tuin van Artic Keukens die we beheren. Het is erg prettig om direct resultaat te zien bij bedrijven in onze buurt. Meer van dit soort voorbeelden zien we graag terug. Door de diversiteit aan ondernemers op het terrein komen we regelmatig in contact met andere organisaties. Soms is dit landelijk zo afgesproken, maar het komt ook voor dat er een directe samenwerking ontstaat. Denk aan een rijopleiding die een van onze hoveniers moet volgen, technisch onderhoud aan onze machines of technische apparatuur die hier gemakkelijk beschikbaar is. Het contact met het Ondernemersloket geeft ons de gelegenheid om het netwerk op Nieuw Overvecht te vergroten. We werken graag samen aan vergroening en verduurzaming van dit gebied door collectief op te trekken. Een mooi voorbeeld, waar we in een ander gebied aan hebben gewerkt, wat ook een voorbeeld kan zijn voor dit bedrijventerrein. Dit is een collectieve ontspanningsruimte, een bedrijfstuin omgevormd tot een gezamenlijke ontspanningsruimte met faciliteiten zoals wifi. Waardoor er buiten een ruimte wordt gecreëerd die groen is en uitnodigt om in te werken, ontspannen en bijvoorbeeld te vergaderen."


"In de toekomst sluiten we graag aan bij de kwartaalbijeenkomsten voor het vergroten van het lokale netwerk. Op het gebied van vergroening denken we graag mee. Maar ook andere thema’s zoals bijvoorbeeld werkgelegenheid zijn voor ons ook erg belangrijk. We zijn regelmatig op zoek naar personeel en bieden ook mooie leertrajecten aan waarbij je intern wordt opgeleid, de opleiding wordt door ons betaald. Goed om te horen dat het Ondernemersloket hier ook bij kan helpen."


Casper Hubers werkt inmiddels niet meer bij Idverde, maar is vanuit zijn nieuwe functie bij Stadsbedrijven van gemeente Utrecht alsnog aan de slag met een aantrekkelijk en groen Overvecht.


Comments


bottom of page