top of page

In de schijnwerper: Danny de Vries

Op deze website zetten we telkens een andere ondernemer in de schijnwerpers. Dit keer is de beurt aan Danny de Vries, compagnon van The Colosseum Gym aan de Labradordreef 10.

“The Colosseum Gym is in eerste instantie een groot en laagdrempelig sportcentrum met als specialisatie de vechtsporten Kickboxen, MMA (Mixed Martial Arts) en boksen. Iedereen is hier welkom om te komen sporten en je komt sporters op alle niveaus tegen. Van echte beginners tot aan Rico Verhoeven, sinds 2014 wereldkampioen zwaargewicht, die de locatie gebruikt als trainingsplek vlak voor zijn grote gevechten. Er komen hier mensen van alle lagen uit de samenleving, van straatschoffies tot zakenlui, en ongeveer een derde van de sporters is vrouw. The Colosseum staat goed bekend in het land. We hebben veel sporters in de Glory wedstrijden gehad en waren op een gegeven moment wekelijks op tv. Voorop blijft bij ons staan dat we laagdrempelig willen zijn: toegankelijk voor iedereen die wil sporten, of je nou starter of pro bent.”


“Sporten is de hoofdfunctie van The Colosseum Gym, maar niet het enige dat we aanbieden. Er is bijvoorbeeld een uitgebreid programma voor kinderen: The Colloseum Kids. Hier krijgen kinderen les in kickboxen in een veilige leeromgeving. Per les zijn er 5-6 docenten aanwezig zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Ook kan je bij ons terecht voor een gezondheidscheck. Tijdens deze health check wordt je hele lijf doorgemeten en krijg je een begeleidend consult met voedingsadviezen.

Verder geloven wij echt in de verbindende kracht van sport. Daarom hebben we ook een jongerencentrum geopend met de gemeente. Zo’n 14-15 jongeren die ergens een keer de fout in zijn gegaan krijgen bij ons een dagbesteding. Ze moeten op tijd komen, hun lessen afmaken en sommigen moeten verplicht meehelpen in de gym. Hiermee houden we deze jongeren op het rechte pad.”

Foto: Isolde Woudstra

“Samen met de andere sportclubs zorgen we voor reuring in het gebied. We zijn open vanaf negen uur in de ochtend tot half tien in de avond. De route naar ons pand is goed verlicht, dus onze bezoekers voelen zich veilig. We zitten hier nu zo’n vijf jaar en we merken dat de gemeente en politie in die periode veel gedaan hebben op het terrein. Gezien mijn eigen achtergrond bij de politie vind ik dat je altijd op veiligheid moet blijven focussen en dat het een belangrijk onderwerp is en blijft.”


“We hebben niet veel banden met bedrijven van het terrein, al hebben we goed contact met onze buren. Wanneer dat kan, staan we er wel altijd voor open om een bijdrage te leveren. Zoals gezegd geloven we dat sport verbindt en kan de maatschappij nog wel wat leren van onze klaslokalen: al die verschillende achtergronden en nooit gedoe.”

Foto: Isolde Woudstra

Comentários


bottom of page