top of page

In de Schijnwerper: filiaalmanager John van Ijzerdoorn

Iedere nieuwsbrief maken we kennis met een ondernemer van ons bedrijventerrein. Een bedrijf dat vast iedereen al weet te vinden is de Jumbo. Ze zitten duidelijk herkenbaar met opvallende gele gevels op de hoek van de Floridadreef en Franciscusdreef. Maar wie werken daar eigenlijk en wat voor bedrijf is de Jumbo? Wij spraken filiaalmanager John van Ijzendoorn.

John van Ijzendoorn de filiaalmanager van Jumbo Franciscusdreef

"Onze locatie op bedrijventerrein Nieuw Overvecht heeft 120 mensen in dienst. Een deel daarvan komt uit de woonwijken Overvecht en Zuilen. Dat is natuurlijk super handig en ook prettig omdat de betrokkenheid daardoor groot is. Er werken zelfs een aantal werknemers in de huizen aan de overkant van de Franciscusdreef die op onze supermarkt uitkijken. Het is wel steeds moeilijker om personeel te vinden en we merken dat werknemers steeds verder weg wonen."


"We bedienen met onze supermarkt een heel diverse doelgroep. Er komt een gedeelte van de bewoners uit Overvecht en Zuilen voor de dagelijkse boodschappen. Maar in de woonwijken zitten nog meer supermarkten. We hebben vooral veel klanten uit het woon-werk-verkeer dat tussen de middag een broodje komt halen. Een voordeel is dat er geen Jumbo supermarkt in Westbroek en Maarssenbroek zit. Ook de ondernemers die op het bedrijventerrein zitten weten ons wel te vinden."


"Zo werken we af en toe samen met Loogman. En natuurlijk met de ijsbaan. We zijn hoofdsponsor van de Jumbo Ijscup Jeugdschaatsen. Schaatsverenigingen uit de regio doen mee. Ze trainen bij de ijsbaan en hebben iedere maand een wedstrijd. Wij zorgen voor een gezond stuk fruit voor alle kinderen. Aan het eind van het seizoen is er een grote finale waar wij de bekers en iets lekkers voor de vrijwilligers verzorgen. Gezondheid vinden we belangrijk bij Jumbo. Ook met de voedselbank hebben we goed contact."


"Als Jumbo proberen we ook iets te betekenen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. We werken samen met initiatieven zoals Utrecht Werkt! We zien dat het loont om mensen te investeren."


"De verbinding met de wijk vinden we ook belangrijk. We nodigen bewoners, maar ook ondernemers, uit om gebruik te maken van onze emballagebox. Dit is een box die bij de emballagemachine staat. Daar kunnen de bonnetjes ingegooid worden van de lege flessen. De opbrengst van deze box gaat elke maand naar een goed doel. Dat doen we af en toe voor grote bekende doelen zoals Kika maar zouden het heel leuk vinden als bewoners met kleine lokale goede doelen komen. Heb je een idee, meld je dan vooral!"

"Jumbo zit hier nu ruim 12 jaar en al twintig jaar is op deze plek een supermarkt. In de tijd van de vorige supermarkt, een Super de Boer, heeft er een interne brand gewoed. Een gedeelte van het pand is ingestort en weer opnieuw opgebouwd. Toen Jumbo de locatie overnam hebben we alleen alles wat groen was geel geschilderd. Dat was te zien als je met het karretje tegen de schappen reed. Onder de gele verf kwam het groen van Super de Boer weer tevoorschijn. In augustus van 2020 zijn we drie weken dicht geweest voor een grote verbouwing. Sinds die tijd ziet de locatie er zo mooi uit zoals nu."


"In de zeven jaar dat ik bedrijfsleider ben, zie ik het bedrijventerrein wel veranderen. Autoinbraken zijn gelukkig een stuk minder geworden. Helaas is het hard rijden op de Floridadreef nog wel een aandachtspunt. We zien regelmatig aanrijdingen voor de deur. Omdat we het dichtst bij zitten, komen betrokkenen vaak hier binnen rennen voor hulp en om de politie te waarschuwen. De komst van een Ondernemersloket vind ik een goede ontwikkeling. Het kan helpen om ondernemers meer te betrekken bij hun omgeving. Het zou leuk zijn als we op het bedrijventerrein nog meer gezamenlijk kunnen optrekken en iets voor elkaar kunnen betekenen."

Comentários


bottom of page