top of page

In de schijnwerper: Jos Schrijver

Iedereen die weleens langs de Oregondreef is gereden, kent het pand van Schrijver Orthopedie: een markant gebouw met opvallende horizontale elementen. De onderneming zit er al sinds 1976, als een van de eerste op het bedrijventerrein. We praten met Jos Schrijver, tweede generatie orthopedisch schoentechnicus. Destijds wonend boven de zaak is hij samen met zijn tien jaar jongere broer opgegroeid op het bedrijventerrein.


“Mijn vader is de zaak begonnen in de binnenstad. Toen hij wilde uitbreiden was bedrijventerrein Overvecht dé plek om je te vestigen. Hij heeft het pand helemaal naar eigen wens laten ontwerpen. Het was hier toen nog een grote zandvlakte, we hebben het hele industrieterrein zien opbouwen en het was voor ons een grote speeltuin. Op de zaterdag en in de vakanties hielp ik mee in het bedrijf en zo ben ik er als vanzelf ingerold.”


“Mijn broer en ik werken hier met een team van 17 personen aan orthopedische schoentechniek. We maken orthopedische schoenen, steunzolen, schoenaanpassingen en zijn expert op het gebied van sport en wandelschoenen. Sinds kort doen wij ook in (medisch) pedicure behandelingen. Mensen komen bij ons als ze klachten hebben, of als ze die klachten voor willen zijn. Samen met een specialist wordt op een loopbaan gekeken naar iemands loopstijl en zorgen we dat iemand de juiste schoenen en zonodig steunzolen of aanpassingen aan de schoenen krijgt. Die sporttak is er bij gekomen door de verhuizing naar het bedrijventerrein. Hellas, de atletiekvereniging zat toen ook al hier en steeds meer leden kwamen bij ons voor advies. Zo zijn we ons er steeds meer in gaan verdiepen en werd het een belangrijk onderdeel van ons bedrijf.”


“Ons pand zit in de oude kern van het bedrijventerrein. We hebben ons best gedaan om het pand up to date te houden. Helaas geldt dit niet voor een paar van onze buren. Sommige panden zie je gewoon vervallen doordat het leeg staat. Mijn moeder en mijn broer wonen nog steeds hier en dan zie je het terrein ook buiten kantoortijden. Er wordt op een paar wegen hard gereden, en op sommige plekken drugs gebruikt. Dan staan onze klanten de volgende ochtend tussen de resten van de avond ervoor, dat is geen prettig gevoel. Gelukkig zien we de laatste tijd wel steeds meer verbeteringen, panden worden gesloopt of gerenoveerd, er zijn weer mensen die willen investeren. Zoals het nieuwbouwpand tegenover ons bijvoorbeeld. Dit geeft echt een andere sfeer aan de straat. Jammer alleen dat het daardoor wel veel moeilijker is geworden om een parkeerplek te vinden.”

“Onze relatie met andere ondernemers op het terrein is goed. We zijn al heel lang lid van de ONO en ook zit ik in de KVO werkgroep. Eerlijk gezegd ben ik daar door drukte de afgelopen paar jaar niet vaak meer aanwezig geweest, maar ik vind het wel belangrijk en volg het nieuws vanuit ONO en het Ondernemersloket op de voet. Fijn bijvoorbeeld dat zaken zoals het verduurzamen van je pand en bedrijfsproces belangrijke thema’s zijn binnen de vereniging. Mijn oproep, aan mezelf en de andere ondernemers, is: word lid! En ben actief op het bedrijventerrein en in de vereniging. Zo maken we er samen weer een gebied van met positieve reuring!”Comments


bottom of page