top of page

In de schijnwerper: Tian Teng

Iedere nieuwsbrief zetten we een andere ondernemer in de schijnwerpers. Dit keer is dat Tian Teng. Tian is beeldend kunstenaar en gevestigd in broedplaats Bizar aan de Manitobadreef 7C.


Zelfstandig kunstenaar

“Ik ben een zelfstandig kunstenaar. Ik werk deels in opdracht en deels maak ik eigen werk. Ik heb gestudeerd aan de HKU in de richting beeldende kunst. Ik maak schilderijen en beelden. Tijdens mijn studie vonden mijn studiegenoten dat soms een vreemde combinatie omdat het zulke verschillende disciplines zijn, maar ik vind ze allebei even interessant. De laatste paar jaar heb ik echter vooral schilderijen gemaakt. Op een of andere manier is dat makkelijker, ze zijn beter te verplaatsen en nemen minder ruimte in. Mijn werk is regelmatig te zien in verschillende galeries en ik sta op kunstbeurzen.”Kunstwereld

“De kunstwereld in Nederland is heel open en toegankelijk. Kunst wordt hier nog gezien als iets bijzonders. In het Verenigd Koninkrijk of Amerika is het veel commerciëler. Dat is ook de reden dat ik voor Nederland heb gekozen om te gaan studeren. Een van mijn oud docenten heeft een collectief opgericht speciaal voor jongeren die zelf kunst willen gaan kopen, en laatst kwam ik op een van de beurzen een ondernemer van het bedrijventerrein tegen die een schilderij van mij wilde kopen. Het is hier veel normaler om kunst te waarderen dan in China, waar ik vandaan kom.”


“Ik heb drie jaar statistiek gestudeerd in Shanghai, maar dat vond ik erg saai. Mijn vader is universitair kunstdocent en gaf in het weekend extra kunstlessen. Hij vroeg me om daarbij te komen helpen. Na een half jaar vond ik het zo leuk dat ik er verder mee wilde gaan, en zo ben ik in Utrecht beland.”


“De schilderijen die ik maak gaan over het vangen van kleine vluchtige momenten. Momenten die een voorbijganger niet snel opvallen, maar die toch bijzonder zijn. Veel mensen nemen hun omgeving voor lief, door er een schilderij van te maken geef ik de bijzondere alledaagse momenten weer terug.”


Atelierruimte

“Mijn atelier hier op het bedrijventerrein heb ik via via gevonden. Na mijn afstuderen was ik heel hard op zoek naar een ruimte omdat ik een opdracht had om werk te maken voor het Mondriaanhuis. Majid, de eigenaar van de Bizar, heeft deze atelierruimte toen speciaal voor mij omgebouwd, vroeger was dit zijn kantoor. De Bizar is een plek voor creatieve ondernemers, er zitten niet alleen maar kunstenaars. Voor sommigen is het een plek om lekker bezig te zijn naast hun gewone werk, maar de meesten zijn hier toch wel dagelijks te vinden.”


“Het bedrijventerrein vind ik een fijne plek. Ik fiets graag langs het natuurgebied Zuilen en de Vecht. Daar geniet ik van de vele vogels en andere dieren die je daar tegenkomt. Ook vind ik het fijn dat het echt een werkgebied is. Daardoor voel ik me extra gemotiveerd om zelf ook aan het werk te gaan. En het is natuurlijk handig dat alles wat ik nodig heb wel te krijgen is bij een van de groothandels op het terrein.”


“In opdracht van het Ondernemersloket ga ik nu aan de slag met kunstwerken voor de zijstraten in het oude gedeelte. Ik heb heel veel zin om weer 3D werk te maken en ik vind het leuk om er achter te komen welke ondernemers er nog meer hier zitten. Binnenkort zal ik de eerste schetsen voor het ontwerp delen en gaan we met de ondernemers van de straten in gesprek over hoe de kunstwerken eruit komen te zien.”

Comments


bottom of page