top of page

Per 1 april tegemoetkoming OZB-verhoging voor ondernemers

De coronacrisis heeft veel Utrechtse ondernemers hard geraakt. Per 1 april kunnen deze ondernemers een tegemoetkoming aanvragen voor de verhoging van de OZB (niet-woning). Hierbij gelden onderstaande voorwaarden:

  • Je bent eigenaar of huurder van een bedrijfspand in Utrecht.

  • Je hebt voor dit bedrijfspand in 2021 en 2022 een OZB-aanslag ontvangen. Tussen deze aanslagen zit een verschil van minimaal €100.

  • Je hebt maximaal 30 werknemers in dienst (inclusief eigena(a)r(en)).

  • Jouw onderneming staat bij de Kamer van Koophandel geregistreerd onder één van de SBI-codes die hier vermeld staan.

Vraag tegemoetkoming aan:

Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan kun je per 1 april tot 30 november 2022 hier de tegemoetkoming aanvragen. Hoe hoog de tegemoetkoming is hangt af van de hoogte van je aanslag OZB en bedraagt maximaal €1000,-.

Let op: voor het aanvragen van de tegemoetkoming heb je eHerkenning nodig. Heb je nog geen eHerkenning? Vraag het aan.Achtergrond

De onroerendezaakbelasting (OZB) is een algemene belasting. De gemeente gebruikt de OZB voor algemene uitgaven: voor onderwijs, wegen, riolen, verlichting, cultuur, recreatie en brandweer. Lees meer op www.bghu.nl/belasting/ozb.


Hogere OZB in 2022

Om sterk uit de coronacrisis te komen is het noodzakelijk dat de gemeente blijft investeren in de stad en de inwoners. Hiervoor komt extra geld beschikbaar vanuit het Rijk, maar er zijn ook andere maatregelen nodig om de voorzieningen in de gemeente op peil te houden. Zoals een bijdrage van inwoners en ondernemers. Daarom heeft de gemeenteraad besloten de OZB in 2022 eenmalig te verhogen met 12,1%. Meer daarover kun je lezen in de Voorjaarsnota.Comments


bottom of page