top of page

Aanpak openbare ruimte

Binnen de aanpak openbare ruimte lopen drie projecten:


Vergroenen van het bedrijventerrein

Het gebied van Nieuw Overvecht is erg stenig. Niet gek voor een bedrijventerrein, maar daarmee wel een plek waar het zomers hartstikke warm wordt. En wanneer er veel regen valt, de boel snel overstroomt. Een manier om een gebied meer klimaatadaptief te maken is het toevoegen van groen. Bovendien maakt dit een aantrekkelijk gebied om te verblijven. Samen met de groenkwartiermakers Gian en Charlotte van Cistain gaan we aan de slag met ondernemers om te kijken hoe we bedrijventerrein Nieuw Overvecht groener kunnen maken. Wil je ook aan de slag met het groen rondom jouw bedrijf? Neem dan contact op met het loket.


Kunstenaars geven identiteit aan de zijstraten

De vijf dwarsstraten tussen de Sint Laurensdreef en de Missisipiedreef lijken erg op elkaar. Wanneer je een bedrijf zoekt op een van deze straten (Nevadadreef, Coloradodreef, Californiëdreef, Oregondreef en Ontariodreef) moet je goed zoeken. De werkgroep heeft contact opgenomen met een aantal kunstenaars van het bedrijventerrein om te kijken hoe de straten meer herkenbaarheid kunnen krijgen. Zo wordt het gebied minder onpersoonlijk en aantrekkelijker voor bezoekers.

Afgelopen zomer heeft het plan van kunstenares Tian Teng gewonnen. Nu wordt gezocht uitvoeringsbudget voor realisatie van het plan gezocht.


Veilige fiets en wandelroutes

Samen met sportondernemers op het bedrijventerrein wordt er aan een plan gewerkt voor veilige fiets- en wandelroutes. Meld je aan bij het loket als je ook mee wilt denken.
Commentaires


bottom of page