top of page

Wat kunnen we samen doen tegen zwerfvuil?

“Wat wordt er op het bedrijventerrein eigenlijk gedaan aan zwerfvuil?” Met die vraag kwam Dennie Jansen op een zonnige donderdagochtend het Ondernemersloket binnenlopen. “Sinds kort zit ik met mijn bedrijf DGR Dienstverlening op de Tenneseedreef en het valt mij op dat er vaak zwerfvuil te vinden is op het terrein. Aangezien schoonmaken ons vak is, wil ik daar wat aan doen. Is het mogelijk om samen met andere bedrijven van het terrein een plan te maken om zwerfvuil tegen te gaan?”


Precies het soort vraag waar we als Ondernemersloket graag mee aan de slag gaan. Opmerkingen over zwerfvuil op het terrein horen we vaker. We zijn hierover ook in gesprek geweest met de afdeling stadsreiniging van de gemeente Utrecht. De stadsreiniging komt meerdere keren per week op het terrein, maar een bedrijventerrein heeft nou eenmaal niet een even hoog onderhoudsniveau als een woonwijk. De collega’s van de reinigingsdienst doen hun best maar compleet spic en span gaan we het niet krijgen. Daarvoor hebben we ook de hulp van de ondernemers nodig. Wij komen alleen op het openbare terrein, maar er zijn ook genoeg private terreinen waar de wind afval vandaan waait of plekken waar afval gedumpt wordt.

Wat kunnen ondernemers zelf doen? Dennie zou daar graag met andere ondernemers over na willen denken en een plan willen maken. “Wij komen van Bedrijventerrein Laagraven Nieuwegein en daar heb ik dit eerder ook gezamenlijk opgezet. Het is toch prettig voor de uitstraling van je bedrijf als het opgeruimd is. Ben je het met Dennie eens, en wil je in met hem meedenken? Mail dan naar het Ondernemersloket.

Daarnaast kan je er natuurlijk zelf op letten dat je geen veroorzaker bent van zwerfvuil: doe bijvoorbeeld je containers dicht zodat er niks uit kan waaien en ruim op rondom je eigen pand. Op 18 maart is het weer de landelijke opschoondag. Ook voor bedrijven. Een mooie aanleiding om eens een voorjaarsschoonmaak op het terrein uit te voeren!תגובות


bottom of page